Angelit

[button link=”https://moirai.si/izdelek-kategorija/nakup-po-kamnih/angelit/” color=”purple”]Trgovina-Angelit[/button]

Zgodovina

  • Angelit je bil prvotno najden v Peruju leta 1987. Pomen imena Angelit izhaja iz njegove močne vibracije, ki vzpostavi stik z angelskim svetom. Je lila oz. bledo modra vrsta Anhidrita. Anhidrit je kamen, ki nastane zaradi kompresije na Celestitu v obdobju milijonov let. Najdemo ga tudi v beli, sivi, modri, rožnati in rdeči barvi. Nekateri kosi so lahko modrikasto beli z občasnimi drobnimi rdečimi vključki Hematita. Izgleda kot modri Kalcit, vendar je gostejši in precej bolj moten.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • artritis, astralno potovanje, čustva, depresija, duševna telepatija, glavobol, izguba teže, jeza, komunikacija, kosti, kri, krivda, laringitis, lucidne sanje, meditacija, mir, napetost,  krvni sistem, odnosi, odpuščanje, osteoporoza, pljuča, prijaznost, psihična zavest, vizije, roke, sočutje, spanje, srce, sreča, stopala, strah, stres, ščitnica, tkivo, vedrina, grlo, žile…

[button link=”https://moirai.si/izdelek-kategorija/nakup-po-kamnih/angelit/” color=”purple”]Trgovina-Angelit[/button]

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestava CaSO4
Barva prosojna, bela, siva, roza, rdeča, rjava, modra, vijolična
Trdota (Mohs) 3 – 3.5
Specifična teža 2.90
Lomni količnik 1.567-1.618

Izvor in viri minerala

  • Peru, Libija, Nemčija, Poljska, Anglija, Egipt, Mehika…

Nega

  • Za čiščenje Angelita preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov ultrazvočna čistila in parniki niso priporočljivi.
  • Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

[button link=”https://moirai.si/izdelek-kategorija/nakup-po-kamnih/angelit/” color=”purple”]Trgovina-Angelit[/button]

  • Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Vodnar