Bronzit

Zgodovina                                                                  

  • Bronzit spada v skupino mineralov Enstatit. Je čokoladno rjave barve, obogaten z bronastim leskom. Znano je, da je bil Bronzit najden tudi v nekaterih meteoritih. Bronzit je preparela oblika Enstatita (vrsta magnezija). Bronast sijaj mu dajejo mnogi vključki in železova ruda. Sestavljen je iz kompleksne kombinacije magnezija in magnezijevega železovega silikata iz kombinacije Enstatita in Hiperstena, ki ga je možno najti globoko v zemlji. V Bronzitu je mogoče opaziti bronasto svetlobo imenovano šiler, ki je posledica kovinskega sijaja, ki se najbolj vidno pojavi takrat, ko je spoliran.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • akne, ciste, depresija, ekcemi, izpuščaji, koža, ljubezen, mir, mišice, moč, pH ravnovesje, samozavest, stres, vljudnost, zaščita, zmedenost, živci…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaMgSiO3 – FeSiO3
BarvaRjavo-zelena, rumenkasta, zelena, brezbarvna
Trdota (Mohs)5.5-6
Gostota3.30-3.40
Lomni količnik1.650-1.680
Kristalni sistemOrtorombski

Izvor in viri minerala

  • Anglija, Avstrija, Avstralija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Indija, Burma, Labrador, Severna Afrika, Južna Afrika, Šri Lanka, ZDA…

Nega

  • Bronzit je lahko precej občutljiv na močan pritisk, visoke temperature in ostre gospodinjske kemikalije in čistila. Izogibajte se izpostavljanju Bronzita belilom ali žveplovi kislini. Bronzit očistite s toplo milnico. Kamen obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da je dobro spran, da odstranite morebitne ostanke milnice.
  • Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Lev, Tehtnica