Dorje Vajra

  • Sanskritsko se Dorje imenuje »Vajra«. Simbol Vajre je prišel iz hinduizma v tibetanski budizem. Vajra pomeni »diamant« in je neuničljiva. Je kot diamant, ki ga ni mogoče uničiti, lahko pa uniči vse okoli sebe. Vajra predstavlja duhovno moč in trdnost duha. Uporaba Vajre, kot simbolno in ritualno orodje, se je razširila iz Indije skupaj z indijsko religijo in kulturo v druge dele Azije in sveta. Simbol Vajre je ritualni predmet. Budisti v Tibetu uporabljajo Vajro za udarjanje po zvoncu. Tibetanska Vajra predstavlja čvrstost in moč duha.Znano je, da je Vajra uničevalec zla. V Nepalu imajo Vajre položene okoli hiše, da bi prinesle srečo in odbijale zlo. Vajre, ki so narejene iz Kamene Strele čistijo energijo okoli nje. Ljudem lahko pomagajo doseči višje intuitivno razmišljanje in sprejem intuitivnih informacij.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22(koda je veljavna do 31.12.2022)!

Vajra je sestavljena iz več delov:

  • sfera (krog)predstavlja Sunyato (prvotno naravo vesolja), ki je osnovna enotnost vseh stvari
  • dva lotusova cvetova – en cvet predstavlja Samsaro in drugi Nirvano. Lotus predstavlja razsvetljenje.
  • šestnajst listov – predstavlja šestnajst načinov praznine
  • trije prstani – ponazarjajo praznino in življenje brez truda ali tri blaženosti Bude. Prstani ali obroči predstavljajo šest popolnosti: potrpljenje, velikodušnost, disciplina, trud, meditacija in modrost.
  • pet listov – štirje se krivijo proti osrednjemu in tvorijo zaprto kletko oz. kremplje. Ti listi predstavljajo: obliko, občutek, zaznavo in motivacijo z osrednjim, ki označuje zavest. Teh pet listov označuje tudi pet strupov in modrosti: poželjivost, jeza, zaslepljenost, pohlep in ponos.

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.