Heliotrop

Zgodovina

  • Heliotrop je neprozorna do prozorna vrsta Kalcedona. Ima značilno temno zeleno barvo s prisotnostjo rdečih (krvavih) vključkov po katerem je dobil svoje ime. Prisotnost nečistoč Železovega Oksida mu daje videz krvavih vključkov, ki se lahko giblje od rdeče do rjavkaste in včasih tudi rumene barve. Ti vključki so lahko zelo opazni, niso pa nujni. Najbolj zaželjeni Heliotropi imajo več rdečih vključkov. Včasih se ga lahko zamenja z Jaspisom, vendar ima Jaspis veliko bolj zrnato strukturo in ravno zaradi tega ju je možno ločiti drug od drugega.
  • Sinonimi, stara imena, trgovska imena: Krvavi Jaspis, Krvavi Kamen…

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • anemija, bolečine, cirkulacija, ciste, črevesje, dihanje, hemoroidi, hepatitis, idealizem, imunski sistem, infekcije, intuicija, išias, kri, krvavitve, levkemija, limfne žleze, menopavza, menstrualne bolečine, mir, negativnost, nesebičnost, oči, odločitve, okužbe, pljuča, pogum, porod, revma, sanje, ustvarjalnost, ušesa, vnetja, zmeda, želodec…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaSiO2
Barvazelena, jabolčno zelena, zeleno-modra, rjava z rdečimi pikami
Trdota (Mohs)6.5-7
Gostota2.61
Lomni količnik1.530-1.540
Kristalni sistemTrigonalni

Izvor in viri minerala

  • Indija, Madagaskar, Kalifornija, ZDA, Avstralija, Nemčija, Brazilija, Kitajska in Škotska.

Nega

  • Heliotrop očistite s toplo vodo in blagim milom. Izogibajte se izpostavljanju Heliotropa belilom ali žveplovi kislini. Kamen obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da je dobro spran, da odstranite morebitne ostanke milnice. Ko nakit iz kamnov ali same kamne shranjujemo jih je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo škodo in praske.
  • Med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali športi je priporočljivo nakit sneti. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

Horoskop

  • Oven, Ribi, Škorpijon