Kamena strela

Zgodovina

  • Kamena Strela je vrsta brezbarvnega makrokristalnega Kvarca. Kvarc je eden od najpomembnejših mineralov na zemlji in predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih skupin kamnov v svetu barvnih kamnov.
  • Sinonimi, stara imena, trgovska imena: Gorski Kristal, Jasen Kremen, Kristalni Kvarc…
  • Herkimer Kvarc je dvojno kristalizirani Kvarc izjemne čistosti. Zaradi visokega sijaja in leska se imenuje tudi Herkimer Diamant. Ime Herkimer je dobil po okrožju Herkimer (ZDA), kjer so prvič našli tak primerek Kvarca v dolini reke Mohawk. Novo nahajališče je tudi v Pakistanu.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • arterija, črevesje, duhovnost, energija, glavobol, imunski sistem, jetra, koncentracija, kri, križ,  krvni obtok, krvni pritisk, ledvice, levkemija, medvretenčnica, možgani, negativnost, okončine, organi, ožilje, prebava, presnova maščob, rane, sevanja, spomin, srce, želodec, živčni sistem…
  • Herkimer Kvarc je močan ojačevalnik duhovne energije ter izjemno zdravilen kristal, ki se uporablja za meditacijo in vizualizacijo. Združuje moč Kamene Strele in Diamanta. Verjame se, da je najmočnejši od vseh kremenovih kristalov. Ima sposobnost, da poleg posredovanja svoje energije sprejema tudi duhovno energijo. Le to krepi in usmerja. Zdravi in uravnoveša vse čakre. Pomaga nam jasno sprejemati odločitve ter sprejeti preteklost. Uporablja se tudi za čiščenje čustev, za spodbujanje nemotenega pretoka čustvenega življenja in za lažje sproščanje čustvenih blokad, ki jih povzročajo travme v tem in prejšnjem življenju. Prisotnost temnih ogljikovodikov v kristalu prispeva k moči tega kamna, da zaščiti uporabnika in očisti okolico vseh negativnih čustev s preoblikovanjem negativnih energij v bolj pozitivne frekvence.

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaSiO2
Barvabrezbarven, različne barve od prosojne do črne
Trdota (Mohs)7
Gostota2.59-2.63
Lomni količnik1.543-1.554
Kristalni sistemTrigonalni

Izvor in viri minerala

  • Rusija, Brazilija, ZDA, Namibija, Madagaskar, Alpe…

Nega

  • Kamena Strela je lahko precej občutljiva na močan pritisk, visoke temperature in ostre gospodinjske kemikalije in čistila. Izogibajte se izpostavljanju Kamene Strele belilom ali žveplovi kislini. Kameno Strelo očistite s toplo milnico. Kamen obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da je dobro spran, da odstranite morebitne ostanke milnice. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Vsa znamenja