Kamena strela

Trgovina-Kamena Strela

Zgodovina

  • Kamena Strela je vrsta brezbarvnega makrokristalnega Kvarca. Kvarc je eden od najpomembnejših mineralov na zemlji in predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih skupin kamnov v svetu barvnih kamnov.
  • Sinonimi, stara imena, trgovska imena: Gorski Kristal, Jasen Kremen, Kristalni Kvarc…

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • arterija, črevesje, duhovnost, energija, glavobol, imunski sistem, jetra, koncentracija, kri, križ,  krvni obtok, krvni pritisk, ledvice, levkemija, medvretenčnica, možgani, negativnost, okončine, organi, ožilje, prebava, presnova maščob, rane, sevanja, spomin, srce, želodec, živčni sistem…

Trgovina-Kamena Strela

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestava SiO2
Barva brezbarven, različne barve od prosojne do črne
Trdota (Mohs) 7
Gostota 2.59-2.63
Lomni količnik 1.543-1.554
Kristalni sistem Trigonalni

Izvor in viri minerala

  • Rusija, Brazilija, ZDA, Namibija, Madagaskar, Alpe…


Nega

  • Kamena Strela je lahko precej občutljiva na močan pritisk, visoke temperature in ostre gospodinjske kemikalije in čistila. Izogibajte se izpostavljanju Kamene Strele belilom ali žveplovi kislini. Kameno Strelo očistite s toplo milnico. Kamen obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da je dobro spran, da odstranite morebitne ostanke milnice. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Trgovina-Kamena Strela

  • Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai19 (koda je veljavna do 31.12.2019)!

Horoskop

  • Vsa znamenja
error: Content is protected !!