Kvarc

Trgovina – RoževecKamena strela

Zgodovina

 • Kvarc je eden najpomembnejših mineralov na zemlji in predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih skupin kamnov v svetu barvnih mineralov. Obstajata dve varianti Kvarca, ki se lahko razdelita v druge bolj specifične podvrste, makrokristalni Kvarc in kriptokristalni Kvarc.
 • Makrokristalni kvarc vključuje Ametist, Ametrin, Kameno Strelo, Modri Kremen, Citrin, Sokolje Oko, Prasiolit, Mačje Oko, Limonin Kvarc, Mistični Kvarc, Dimni Kvarc, Prase, Rutil, Roževec in Tigrovo Oko. Makrokristalni Kvarc je ponavadi prozoren do prosojen in se tvori z večjimi kristali kot kriptokristalni Kvarc.
 • Kriptokristalni Kvarc vključuje Ahat, Hrizopras, Dumortierit, Ognjeni Ahat, Dendrit Ahat, Jaspis, Oniks, Sard, Sardoniks, Tigrovo Oko, Mahovni Ahat, Hematit, Hrizokol, Kalcedon in Karneol.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

 • Kamena Strela (Jasen, Kristalni ali Gorski Kremen) je mojster zdravilec in nam poveča energijo in misli. Poveča učinek drugih kristalov saj absorbira, sprošča in uravnava energijo. Kamena Strela vleče nase negativno energijo vseh vrst, nevtralizira sevanja, vključno z elektromagneti, smogom ali hlapov. Uravnava in revitalizira fizično, mentalno, čustveno in duhovno energijo. Pomaga pri koncentraciji in spominu. Stimulira imunski sistem in prinaša ravnovesje v telesu. Čisti in krepi organe in deluje kot globok čistilec duše, ki povezuje fizično dimenzijo z umom. Kamena Strela povečuje psihične sposobnosti in usklajuje vse čakre v telesu.

 • Limonin Kvarc je pogosto povezan z jasnostjo uma, odločanja in komunikacije ter posledično sreče. Odklene in nam pomaga videti duhovni svet. Odpravlja dvom vase, strah, depresijo in prinaša ravnovesje in srečo. Je kamen izobilja.

 • Modri Kvarc nam očisti mentalno, čustveno in fizično telo. Pomaga nam umiriti um, ki omogoča izražanje posameznikov. Stimulira inuitiven pogled in povečuje komunikacijo in ustvarjalno izražanje. Zmanjšuje stres in negativne misli, zdravi grlo in čisti kri.

 • Roževec (Rozen Kvarc) e kamen univerzalne ljubezni. Obnovi zaupanje in harmonijo v odnosih. Očisti in odpre srce na vseh ravneh. Spodbuja ljubezen, prijateljstvo, globoko notranje zdravljenje in občutek miru. Pomirja in nam pomaga v času žalosti. Roževec krepi in uravnava telesno srce in krvno-žilni sistem. Iz telesnih tekočin sprosti nečistoče in prav zato je dobra podpora ljudem z levkemijo. Roževec ima moč, da poveča plodnost in nudi materi ter nerojenemu otroku zaščito pred spontanim splavom.

CAKRAOLD-7

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Nega

 • Kvarc ima relativno dobro trdoto in vzdržljivost. Je težji od drugih kamnov, vendar še vedno mehkejši kot ostali. Za čiščenje Kvarca preprosto uporabite navadno vodo in blago milo ali detergent, če je to potrebno. Kamne obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da je kamen dobro opran, da odstranite morebitne ostanke milnice.
 • Izogibajte se dolgotrajnemu izpostavljanju neposredi sončni svetlobi ali vročini in preprečite velika temperaturna nihanja. Kot pri večini mineralov, se izogibajte uporabi toplotnih parnikov in ultrazvočnih čistil.
 • Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
 • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport.
 • Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Horoskop

 

Ahat

Dvojčka, Devica, Vodnar, Bik, Kozorog

Ametist

Devica, Strelec, Kozorog, Vodnar, Ribi, Oven, Škorpijon

Ametrin

Tehtnica, Bik

Hematit

Oven, Ribi, Vodnar, Kozorog

Modri Kvarc

Kozorog, Bik

Karneol

Bik, Rak, Lev, Devica, Tehtnica

Mačje Oko

Kozorog, Bik, Oven

Kalcedon

Rak, Devica, Strelec, Vodnar, Oven, Bik, Škorpijon

Hrizokol

Bik, Dvojčka, Devica

Hrizopras

Bik, Dvojčka, Tehtnica, Rak, Škorpijon

Citrin

Oven, Dvojčka, Lev, Tehtnica, Vodnar

Kamena Strela (Gorski Kristal)

Vsa znamenja horoskopa

Dendrit Ahat

Dvojčka, Devica

Dumortierit

Lev, Strelec

Ognjeni Ahat

Dvojčka, Devica

Sokolje Oko

Strelec, Kozorog, Vodnar, Rak

Jaspis

Lev, Devica, Škorpijon, Vodnar, Oven

Limonin Kvarc

Oven, Kozorog

Mahovni Ahat

Devica, Dvojčka

Oniks

Dvojčka, Lev, Devica, Kozorog

Prase

Rak, Devica, Strelec, Vodnar

Prasiolit

Devica, Kozorog

Roževec

Bik, Tehtnica, Lev, Strelec

Rutil

Dvojčka, Bik, Devica

Sard

Oven, Škorpijon

Sardoniks

Oven, Lev

Dimni Kvarc / Čadavec

Škorpijon, Kozorog

Tigrovo Oko

Kozorog, Strelec, Rak, Dvojčka

 

 

error: Content is protected !!