Lapis Lazuli

Zgodovina

  • Njegovo ime izvira iz latinske besede »lapis«, kar pomeni »kamen« in iz arabske ter perzijske besede »lazaward«. Lazaward je bilo perzijsko ime za kamen Lapis in ime lokacije rudnika, kjer so ga prvič našli. Tehnično je definiran kot kamen (skala) in ne kot mineral.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • alergija, duhovnost, epilepsija, glavobol, grlo, harmonija, imunski sistem, izražanje, koža, krči, krvni pritisk, menstrualne bolečine, migrena, mir, moč, morala, negativna energija, negativnost, nos, objektivnost, odnosi, piki in vbodi insektov, pljuča, pogum, poštenost, preglednost, psihični napad, samoizražanje, samospoštovanje, sklepi, sočutje, srce, stres, ščitnica, uroki, ustvarjalnost, vnetje, vročina, zaščita, živčni sistem…
  • Ker zelo močno deluje na grleno čakro se lahko zgodi, da ob pretirani uporabi oz. nošnji občutite dušenje, napade kašlja ali glavobol. V tem primeru ga je bolje za nekaj časa sneti in ga dobro očistiti.

Čakra

**Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala 

Kemijska sestava(Na,Ca)8Al6Si6O24(S,SO)4
BarvaIndigo modra
Trdota (Mohs)5-6
Gostota2.70-2.90
Lomni količnik1.500
Kristalni sistemKubični

Izvor in viri minerala

  • Afghanistan, ZDA, Kanada, Čile in Rusija.

Nega

  • Lapis Lazuli je mehkejši od številnih dragih kamnov, vendar previdno, nakit in izdelki iz njega lahko trajajo več generacij. Lapis Lazuli je precej občutljiv na močan pritisk, visoke temperature in na razne gospodinjske kemikalije in čistila. Izogibajte se izpostavljanju lapisa belilom in žveplovi kislini. Lapis Lazuli preprosto očistite z hladno vodo in blago milnico. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Bik, Strelec