Mesečev kamen

Zgodovina

  • Mavrični Mesečev Kamen je ime za različico Labradorita, ki se izkazuje v večbarvnem  optičnem fenomenu na svetlem kamnu. Spada v skupino glinencev, ki predstavljajo približno 60% zemeljske skorje.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • adrenalin, bezgavke, čustva, estrogen, grobost, hipofiza, hormoni, inspiracija, intuicija, inzulin, jeza, krvni sladkor, limfni sistem, ljubezen, menopavza, mir, napetost, otekline, plodnost, porod, prebava, spolni organi, sreča, strahovi, ščitnica, testosteron, trdnost, trebušna slinavka, tumor, uspeh, vranica…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestava(Na,K)AlSi308
Barvakremasta, prosojno bela z modrim leskom
Trdota (Mohs)6
Gostota2.61
Lomni količnik1.520-1.525
Kristalni sistemTriklinski

Izvor in viri minerala

  • Kanada, Avstralija, Indija, Madagaskar, Mehika, Mjanmar, Rusija, Šri Lanka, ZDA…

Nega

  • Za čiščenje Mesečevega Kamna preprosto uporabite blago milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete in s tem odstranite morebitne ostanke milnice. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai23 (koda je veljavna do 31.12.2023)!

Horoskop

  • Rak, Tehtnica, Škorpijon, Ribi, Devica