Moldavit

Zgodovina

  • Moldavit je bil prvič imenovan kot »chrysolites« po profesorju Josefu Mayerju iz univerze v Pragi. Ime so kasneje nadomestili z imenom »Moldavit« po »Moldautheinu«. Moldauthein je mesto, kjer so prvič odkrili in opisali primerek Moldavita. Spada med skupino tektitov. Je naravno steklo in njegova barva je olivno-zelena do rjavo-zelena. Za Moldavit so včasih mislili, da je bil oblikovan iz hlapov po padcu Meteorita na zemljo.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • alergije, anemija, astma, bakterije, blokade, duhovnost, glavobol, gripa, infekcije, izpuščaji, jasnovidnost, kostni mozeg, koža, kožna vnetja, meditacija, metastaza, odnosi, okužbe, plodnost, prehlad, psihično prebujenje, rentgensko sevanje, slabost, spomin, sreča, utrujenost, veselje, zastrupitev, zaščita…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaSiO2(+Al2O3)
Barvazelena do rjavo-zelena
Trdota (Mohs)5.5-7
Gostota2.32-2.38
Lomni količnik1.480-1.540
Kristalni sistemAmorfni

Izvor in viri minerala

  • Češka, Nemčija in Avstrija.

Nega

  • Moldavit je dokaj mehak in krhek v primerjavi z večino drugih dragih kamnov. Pri čiščenju Moldavita se izogibajte uporabi kemikalij ali čistil. Ne uporabljajte ultrazvočnih ali parnih čistilnikov. Očistite ga lahko z blagim milom in mehko krpo. Bodite prepričani, da dobro sperete ostanke milnice. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Vsa znamenja