Obsidijan

Zgodovina

 • Obsidijan je dobil ime po »Obsiusu«, Rimljanu, ki je odkril podoben kamen. Je naravno vulkansko steklo in se oblikuje pri ohlajanju lave. Uporabljali so ga za izdelavo konic kopij in rezila, kot tudi za okraske. V čisti obliki ima Obsidijan temno barvo zaradi prisotnosti Železa in Magnezija. Lahko ga razvrstimo po vrstah glede na različne lastnosti. Vendar pa nekateri osnovni tipi Obsidijana vključujejo naslednje; lise (Snežni in Arašidov Obsidijan), majhni vozlički (Apači Solze) in sijaj (Srebrni Obsidijan in Ognjeni Obsidijan).
 • Sinonimi, stara imena, trgovska imena: Apači Solze, Islandski Ahat, Mahagonij Obsidijan, Mavrični Obsidijan, Snežni Obsidijan, Srebrni Obsidijan, Tokajski Luks Safir…

Zdravilno * Metafizične lastnosti

 • artritis, blokade, celjenje duše, čustva, imunski sistem, krči, krvavitve, krvni obtok, napetost, negativnost, poškodbe, presnova, prostata, psihični napad, razstrupljanje, stres, travme,umske sposobnosti, zaščita, zmeda, živci…
 • ČRNI OBSIDIJAN ima močne metafizične značilnosti, ki ščitijo pred negativnostjo. Ugodno deluje na strah, jezo, stres in odvrača nezadovoljstvo drugih. Pomaga nam sprostiti vgrajeno negativnost iz avre in pri stiku z duhovnim svetom. Znano je, da pomaga pri sproščanju od raznih odvisnosti, prehranjevalnih motenj, negativnih vedenj in čustvenih blokad.
 • MAHAGONIJ OBSIDIJAN vitalizira, odpravlja energetske blokade in pospešuje rast na vseh ravneh. Je stabilizacijski kamen, ki krepi avro in vzpostavlja ravnovesje na spolni čakri in solarnem pleksusu. Lajša bolečine in izboljša prekrvavitev. Izboljša pretok naših ustvarjalnih energij in nas ščiti pred psihičnimi napadi. Zagotavlja prizemljitev in zaščito. Pogosto se ga uporablja za pomoč pri procesu odločanja.
 • MAVRIČNI OBSIDIJAN je kamen “užitka”. Olajša uživanje lastnega življenja in nam daje občutek hvaležnosti. Uči nas o duhovni naravi ter dopolnjuje srčno energijo. Je kamen ljubezni. Ima močne zaščitne lastnosti. Absorbira negativno energijo iz avre in odvrača stres. Odpre in aktivira vse čakre. Pomaga ublažiti strah doma in v službi. Prinaša srečo in veselje.
 • MODRI OBSIDIJAN pomaga pri astralnem potovanju in povečuje telepatijo. Aktivira grleno čakro in podpira komunikacijske spretnosti. Odpira avro. Pomaga nam pri motnjah govora, motnjah oči, Alzheimerjevi bolezni, shizofreniji in pri osebnostnih motnjah.
 • MODRO-ZELENI OBSIDIJAN odpira srčno in grleno čakro. Omogoča govorjenje resnice in razumevanje iz srca. Uravnoveša um, telo in duha. Izboljšuje asimilacijo vitaminov A in E. Izboljša nočni vid.
 • SNEŽNI OBSIDIJAN nas spodbuja k duhovni rasti. Ima zelo močne zaščitniške lastnosti. Vsrkava negativno energijo iz avre in odpravlja stres. Nevtralizira bolečine in razbija blokade. Skrajša čas celjenja ran. Krepi zdravje, intuicijo in cirkulacijo. Raztaplja napetosti in blaži šok. Bistri misli in krepi logiko. Koristen je za žile, okostje in gladko kožo. Zdravi stare karmične vzorce. Zelo dober je za prizemljitev in za zaščito.
 • SREBRNI OBSIDIJAN – izboljšuje zaznavanje, izostri čute in intelekt. Spodbuja jasno komunikacijo z drugimi. Vpliva na racionalno odločanje. Pomaga nam razumeti vedenje drugih in izboljša nezaželene lastnosti. Povečuje potrpežljivost in vztrajnost. Je čudovit kamen za astralno potovanje, saj zagotavlja močno povezavo med fizičnim in astralnim telesom. Je pomirjujoč kamen za tiste, ki imajo težave s posesivno materjo.
 • ZLATI OBSIDIJAN nam nudi znanje o duhovnosti. Uravnava energijska polja. Izboljšuje meditacijo in nam vliva potrpežljivost in vztrajnost. Povezuje astralna telesa s fizičnim telesom. Nudi nam zaščito in odpravlja stres. Čisti avro, negativno energijo in nas podpira pri doseganju ciljev.
 • PAJČEVINASTI OBSIDIJAN – ozemljitev, kolena, boki, zaščita, čustva, nihanje razpoloženja, depresija, notranja moč, miselna jasnost, kreativnost, stres, duhovnost, astralno potovanje…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaSiO2+H2O
Barvačrna z belimi dodatki
Trdota (Mohs)5-5.5
Gostota2.30-2.60
Lomni količnik1.480-1.510
Kristalni sistemAmorfni

Izvor in viri minerala

 • Argentina, Armenija, Azerbajdžan, Kanada, Čile, Gruzija, Grčija, El Salvador, Gvatemala, Islandija, Italija, Japonska, Kenija, Mehika, Nova Zelandija, Peru, Škotska, Turčija in ZDA.

Nega

 • Za čiščenje Obsidijana preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite morebitne ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov tudi pri Obsidijanu ni priporočljivo uporabljati ultrazvočna čistila in parnike. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
 • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2021)!

Horoskop

 • Škorpijon, Strelec, Vodnar, Kozorog