Roževec

Zgodovina

  • Rimljani so Roževec uporabljali kot dar ljubezni. Znan je  tudi kot »Boemski Rubin«, »Hialin Kvarc«, »Rožnati Kremen« ali »kamen ljubezni«. Je različica kristalnega Kremena, ki ga pogosto najdemo v Braziliji in na Madagaskarju. Je Silicijev Dioksid in eden izmed najpogostejših vrst Kremena. Njegova barva lahko sega od svetlo do temno roza barve. Temnejši odtenki Roževca na trgu dosegajo višjo ceno kot svetlejši, bolj bledi Roževci. Najdemo ga v večjih formacijah.
  • Sinonimi, stara imena, trgovska imena: Rožnati Kremen…

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • brazgotine, empatija, harmonija, jeza, koža, levkemija, ljubezen, ljubosumje, meditacija, mehur, mir, napetost, odnosi, odpuščanje, opekline, plodnost, prijateljstvo, srce, stres, zamere, zaupanje, žilni sistem…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaSiO2
Barvaroza
Trdota (Mohs)7
Gostota2.60-2.70
Lomni količnik1.544-1.553
Kristalni sistemTrigonalni

Izvor in viri minerala

  • Brazilija, Indija, Madagaskar, Mozambik, Namibija, Šri Lanka, ZDA…

Nega

  • Roževec je lahko precej občutljiv na močan pritisk, visoke temperature in ostre gospodinjske kemikalije in čistila. Izogibajte se izpostavljanju Roževca belilom ali žveplovi kislini. Roževec očistite s toplo milnico. Kamen obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da je dobro spran, da odstranite morebitne ostanke milnice. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali športi je priporočljivo nakit sneti. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Bik, Tehtnica, Lev, Strelec