Smaragd

Zgodovina

  • Ime Smaragd izvira iz besede »marakata«, kar pomeni spomladansko zelena. Smaragdi lahko vsebujejo vključke, ki se imenujejo »Jardin«. Ime »Jardin« izhaja iz francoske besede in pomeni vrt. Ti vključki se ne štejejo kot napaka. Pokažejo nam, da je Smaragd naraven in ne sintetičen. Odtenek zelene opredeljuje prisotnost Kromovega Oksida in Vanadija.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • astma, blaginja, bolečina, dihala, duhovnost, epilepsija, gripa, hrbtenica, imunski sitem, jetra, koža, krvni pritisk, mir,  multipla skleroza, nespečnost, oči, okužbe, opekline, optimizem, parkinsonova bolezen, pljuča, porod, prebava, razsodnost, sanje, shizofrenija, spomin, srce, sreča, ustvarjalnost, vizija,  želodčni krči, živčni sistem…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaBe3Al2(SiO3)6
Barvazelena
Trdota (Mohs)7.5-8
Gostota2.67-2.78
Lomni količnik1.564-1.602
Kristalni sistemHeksagonalni

Izvor in viri minerala

  • Kolumbija, Brazilija, Južna Afrika, Zimbabve, Rusija, Afganistan, Avstralija, Gana, Indija, Madagaskar, Malavi, Mozambik, Namibija, Nigerija, Pakistan, Tanzanija, Zambija in ZDA.

Nega

  • Najboljši način za čiščenje Smaragdnega nakita je s toplo vodo in mehko krtačo. Nakit dobro osušite z mehko krpo. Zaščitite ga pred praskanjem, saj se lahko kamen zlomi ali razbije. Izogibajte se velikim temperaturnim spremembam, ultrazvočnim in parnim čistilnikom, ki lahko Smaragd poškodujejo. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

Horoskop

  • Bik, Oven, Dvojčka, Tehtnica, Rak, Devica