Sodalit

Zgodovina

  • Sodalit je dobil svoje ime zaradi vsebine Natrija, ki je v njem. Poleg modre je lahko Sodalit tudi siv, rumen, oranžen ali roza. Čeprav so večji vzorci Sodalita nejasni so ponavadi kristali prozorni do prosojni.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • čustva, glasilke, govor, grlo, hripavost, imunski sistem, jetra, krvni pritisk, limfni sistem, možgani, nespečnost, organi, panika, presnova, samozavest, sevanje, ščitnica, vročina, zaupanje, žleze…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaNa8(Al6Si6O24)Cl2
Barvamodra z belim dodatki
Trdota (Mohs)5.5-6
Gostota2.27-2.33
Lomni količnik1.483-1.487
Kristalni sistemKubični

Izvor in viri minerala

  • Brazilija, Grenlandija, Indija, Kanada, Namibija, Rusija, ZDA…

Nega

  • Sodalit se lahko očisti s toplo milnico. Kamne obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da so dobro sprani od milnice. Sodalit je lahko precej občutljiv na močan pritisk, visoke temperatue in ostre gospodinjske kemikalije in čistila. Izogibajte se izpostavljanju Sodalita belilom in kislinam. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Strelec, Bik, Tehtnica