Tigrovo oko

Trgovina-Tigrovo Oko

Zgodovina

  • Tigrovo Oko pravzaprav nastane iz Sokoljega Očesa. Med procesom psevdomorfnega preoblikovanja se materiali, ki vsebujejo več Železovega Oksida, kažejo v rjavem Tigrovem Očesu. Ko je oksidacije in Železa manj se barva nagiba k prvotni modri barvi Krokidolita.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • astma, bipolarna motnja, bronhitis, depresija, glavobol, hepatitis, hiperaktivnost, jetra, koncentracija, kosti, migrena, moč, možgani, negativna energija, negativnost, oči, osredotočenje, paranoja, pogum, razpoloženje, razstrupljanje, revma, samozavest, shizofrenija, sinusi, sklepi, sreča, strah, stres, tuberkuloza, veselje, vzdržljivost, zobobol…

Trgovina-Tigrovo Oko

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestava SiO2
Barva zlato-rumena z rjavo, globoko siva z črno, rdeča
Trdota (Mohs) 7
Gostota 2.64-2.71
Lomni količnik 1.544-1.553
Kristalni sistem Trigonalni

Izvor in viri minerala

  • Tajska, Južna Afrika, Avstralija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Indija, Koreja, Mjanmar, Namibija, Španija in ZDA.

Nega

  • Čiščenje Tigrovega Očesa se opravi samo s toplo vodo in blagim milom. Izogibajte se kemikalijam, belilom, amoniaku, kislini in drugim čistilom. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Trgovina-Tigrovo Oko

  • Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Kozorog, Strelec, Rak, Dvojčka
error: Content is protected !!