Unakit

Trgovina-Unakit

Zgodovina

  • Unakit je dobil svoje ime po kraju odkritja v gorah Unaka (ZDA). Oblikuje se v gostih masah kot Granitna skala in se razprostira v barvah od pistacije do zelene, prepletene z rožnatimi, breskovimi ali svetlo rdečimi lisami. Unakit je spremenjen Granit sestavljen iz roza glinenca, zelenega Epidota in brezbarvnega Kvarca. Je zelo kompakten in trden.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • elektromagnetno onesnaženje, harmonija, hospitalizacija, jeza, ljubezen, negativne misli, nosečnost, osredotočenje, partnerstvo, pljuča, podjetnost, poškodba, potrpljenje, presnova, prijaznost, psihična vizija, tumor, razočaranje, slabe navade, odvisnost, sočutje, srce, tkiva, toksini, travma, uravnotežena čustva, uspeh, vitalnost, vztrajnost, zamere, žalost…

Trgovina-Unakit

CAKRAOLD-7

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Barva zeleno-roza, marelična, rdeča
Trdota (Mohs) 6- 7
Specifična teža 2.85-3.20
Lomni količnik 1.525-1.760

Izvor in viri minerala

  • ZDA, Južna Afrika, Sierra Leone, Brazilija, Kitajska…

Nega

  • Unakit je mogoče enostavno očistiti s toplo milnico in mehko krpo ali krtačo. Bodite prepričani, da ga dobro sperite, da odstranite morebitne ostanke milnice. Jaspis je precej porozen, kar omogoča da se hitro obarva, saj enostavno absorbira druge kemikalije in barve. Izogibajte se dolgotrajnemu izpostavljanju vročini, saj lahko ogrevanje trajno spremeni barvo vaših kamnov. Ko nakit iz kamnov ali same kamne shranjujemo jih je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo škodo in praske. Med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali športi je priporočljivo nakit sneti. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Trgovina-Unakit

  • Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai19 (koda je veljavna do 31.12.2019)!

Horoskop

  • Rak, Kozorog, Oven, Škorpijon
error: Content is protected !!