Yoni Jajčka

  • Yoni jajčka, Žadova jajčka ali ljubezenska jajčka – so imena za čudovita ročno izdelana jajčka iz različnih mineralov in kristalov, ki se uporabljajo za vaginalne vaje oz. vaginalno jogo. »Yoni« je sanskritska beseda za ženske spolne organe in dejansko pomeni »sveti prostor«. S kamnitimi jajčki  ženske vadijo vaginalno jogo že več kot 5000 let. V kraljevi palači na Kitajskem so ženske uporabljale predvsem jajčka iz Žada saj so verjele, da jim bo v pomoč pri spolni moči. Prebudile naj bi čutnost in ohranile neverjetno zdravje v svoji starosti. Do nedavnega je bila ta starodavna skrivna praksa na voljo le članom kraljeve družine.
  • S preprosto uporabo jajčka boste okrepile svoje mišice vaginalnih in spodnjih mišic medeničnega dna. Med samo vadbo vaginalne joge boste lahko z uporabo dveh jajčk skupaj doživele vznemirljive vibracije!  Jajčka imajo načeloma luknjo skozi katero lahko napnete vrvico (svileno ali zobno nitko, ki naj bo brez dodatkov) in nanjo dodate še uteži (druga jajčka ali kroglice iz kamnov). Začetnice lahko uporabljajo vrvico za lažji poteg oz. »izvalitev jajčk«. Zveni morda smešno vendar je namen vadbe tudi ta, da ženska sama »izvali« jajček brez uporabe vrvice. Pred uporabo preverite, da ima jajček temperaturo vašega telesa. Jajček lahko segrejete v dlani, pod pazduho oz. z mlačno vodo (nikakor ne uporabite vrele vode).
  • Jajčka se razlikujejo glede na velikost in težo. Za začetnice je bolj primeren večji jajček (vsaj 4cm). Manjši jajček je težje manipulirati, zato je primeren za bolj “napredne”. Najbolje je, da izberete tisti jajček s katerim se boste počutile najbolj udobno. Ker je vagina zelo prilagodljiva, bo večina žensk z lahkoto uporabljala vse velikosti jajčk. Večja jajčka so samo večja in težja. Kljub sami teži je takšen jajček lažje prijeti in masažni učinek, medtem ko se giblje gor in dol v vaši vagini, bo bistveno večji. Vendar pa njegova velikost in teža omejujeta vaš trening. Večja jajčka priporočamo ženskam, ki so pred kratkim rodile oz. ženskam, ki mislijo oz. občutijo, da so se jim vaginalne mišice že rahlo oslabile (morda zaradi starosti ali pa zaradi operacije). Če se vam zdi vaginalna joga neudobna vam bo večji jajček spodbudil ta predel in vam pomagal, da se seznanite z lastnim telesom.

Teorija o vrvici

Zaradi dobre higiene priporočamo, da vrvico po uporabi odvržete in kasneje uporabite novo. Najboljša vrvica je zobna nitka. Je tanka, močna, sterilna in široko dostopna. Uporabite lahko tudi vrvico iz naravnega bombaža, svile ali konopljino vrvico. Vrvica je dober pomočnik, ki pomaga začetnicam za lažji poteg jajčka. Ponavadi ženske, ki vadijo vaginalno jogo dlje časa, jajček potisnejo ven brez pomoči vrvice. Vrvico se kasneje uporablja za dodajanje teže k samemu jajčku. Sama vaja se imenuje »Vaginalni Kung Fu«.

Nega jajčka

Vagina ima zelo napreden samočistilni sistem, ki uravnava količino kislosti in bakterij ter ohrani zdravo ravnovesje. Zelo pomembno je, da jajček pred samo uporabo dobro očistite. Veliko uporabnic jajčka preprosto operejo pred in po uporabi z organskim milom in vodo (očisti se tudi luknjo). Samo sterilizacijo pa opravijo na vsak teden ali dva. Veliko sterilizacijskih procesov je lahko preveč agresivnih, vključno z vrenjem, paro ali uporabo ostrih kemikalij. Zato le tega ne priporočamo. Morebitni ostanki surovih kemikalij vplivajo na občutljivo ravnovesje naravne flore v nožnici. Vrenje in para pa lahko poškodujejo strukturo kamna in tako oslabijo naravno lastnost kamna. Priporočamo, da jajček namočite v razredčen sok grenivk ali kisa in ga pred uporabo očistite z organskim milom. Jajček lahko tudi obrišete z alkoholom (viski ali vodka tudi dobro delujejo), vendar nato ne pozabite jajček dobro sprati. Ne uporabljajte jajčk, ki so narejena iz plastičnih mas, pobarvana, silikonizirana oz. narejena iz drugih nevarnih materialov. Najbolje je uporabljati pravi kamen, mineral oz. kristal. Bodite previdne saj je na spletu ogromno ponaredkov in pobarvanih kamnov.

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.