Akvamarin

Zgodovina

  • Ime Akvamarin izhaja iz latinskega izraza za »morsko vodo« in je modro-zelena vrsta Berila. Najbolj vreden Akvamarin ima globoko modro barvo. Akvamarin se ponavadi toplotno obdela, da se odstrani rumene odtenke. S tem postopkom svetlo modre barve pridejo bolj do izraza. Naravne modre in zelene barve Akvamarina izhajajo iz dvovalentnega Železa in kovinskih ionov.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • avra, bezgavke, duhovna rast, glavobol, grlo, hormoni, infarkt, intuicija, koža, kri, krvni obtok, ljubezen, mir, oči, pogum, presnova, ravnovesje, red, samozavest, srce, sreča, stres, ščitnica, veselje, vitalnost, zobobol, živci…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaBe3Al2(SiO3)6
Barvazelena, modra, zeleno-modra, prosojna
Trdota (Mohs)7.5- 8
Gostota2.67-2.71
Lomni količnik1.577-1.583
Kristalni sistemHeksagonalni

Izvor in viri minerala

  • Nigerija, Madagaskar, Zambija, Pakistan, Mozambik, Brazilija, Avstralija, Mjanmar (Burma), Kitajska, Kenija, Namibija, Zimbabve, ZDA…

Nega

  • Čeprav je Akvamarin trd kamen, 7.5-8 na lestvici trdote (Mohs), lahko zaradi njegovih naravnih inkluzij poči, če je izpostavljen ekstremnim temperaturam ali močnim udarcem. Dolgotrajna izpostavljenost direktni sončni svetlobi lahko povzroči bledenje barve. Čisti se ga z mlačno milnato vodo in mehko krtačo.
  • Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.
  • Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

Horoskop

  • Dvojčka, Ribi, Oven, Škorpijon, Vodnar