Biserovina

Zgodovina

  • Biserovina je notranja lupina/prevleka mehkužcev, ki proizvaja Bisere. Njihovo lupino sestavljajo tri plasti. Najbolj oddaljena je Periostracum, sledi plast Kalcita in nato najgloblje plasti Biserovine. Ta gladek del školjke je proizveden med rastjo v sredini školjke. Naravno Biserovino najdemo po vsem svetu in je pogostejša kot Biser. Školjke vedno proizvajajo lupino, zelo redko pa vsebujejo Biser. Školjka bo ustvarila Biser, da zaščititi svojo mehko telo, ki ga draži tujek ali parazit tako, da ga obvije v Biserovino.
  • Sinonimi, stara imena, trgovska imena: Biserna Matica, Sedef…

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • Biserovina ima izjemno sposobnost za miritev in zmanjševanje strahov tistih, ki ga nosijo. Še posebej je koristna za vsakogar, čigar življenje je intenzivno in stresno. Spodbuja blaginjo, misel, intuicijo in domišljijo. Biserovina ponuja blagodejno, materinsko zaščito pred negativno energijo in ljubezen.

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaCaCO3
Barvabela do krem
Trdota (Mohs)2.5-4.5
Gostota2.61-2.85
Lomni količnik1.530-1.690
Kristalni sistemRombični

Izvor in viri minerala

  • Avstralija, Japonska, Srednja Amerika, Perzijski zaliv, zaliv Manaar, Madagaskarju, Burma (Mjanmar), Filipini, južno pacifiški otoki, Kitajska, francoska Polinezija, Evropa, ZDA in JV Azija.

Nega

  • Biserovina je precej mehka v primerjavi z drugimi Biseri. Zaradi strukture Biserovine in njenega pomanjkanja cepitve je zelo težka in močna. Priporočljivo je, da Biserovino očistite z mehko krpo, potem ko je bila nošena. Izogibajte se uporabi ultrazvočnih čistil in toplotnih parnikov. Preprosto uporabite toplo vodo in blago milo ali detergent. Biserovino obrišite z mehko krpo in se prepričajte, da jo dobro sperete in odstranite morebitne ostanke milnice. Izogibajte se uporabi agresivnih kemičnih ali čistilnih sredstev, kot so belila, amoniak ali kisline.
  • Izogibajte se tudi daljšemu izpostavljanju vročini, neposredni sončni svetlobi ali ekstremnim temperaturnim nihanjem. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!