Hovlit

Zgodovina

  • Hovlit je dobil ime po Henry Howu, ki ga je odkril leta 1868 v Novi Škotski. Spada v skupino Borat mineralov, ki se pojavlja v Kanadi in v nekaterih predelih ZDA. Oblikuje se kot skupek nepravilnih vozličkov, ki se lahko pojavijo v obliki cvetače. Transparentni kristali Hovlita so zelo redki in majhni. Hovlit ima videz belega Marmorja ali Porcelana s steklenim sijajem. Je neprozornen in bel, siv, črn ali temno rjav. Zelo redko se pojavlja tudi v prozorni kristalni obliki. Hovlit je najbolj znan za ponarejanje drugih kamnov. Zaradi porozne narave lahko Hovlit dobro absorbira barvilo, kar pomeni, da ga lahko prodajajo kot Turkiz, Rdečo Koralo ali kot Lapis Lazuli.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • agresija, blaginja, cirkulacija, čustvene bolečine, jeza, koncentracija, kosti, koža, meditacija, mir, modrost, negativna energija, nepremišljenost, nespečnost, obilje, osredotočenje, osteoporoza, prekrvavitev, razpoloženje, razsvetljenje, sebičnost, spomin, sreča, stres, tretje oko, učenje, zadovoljstvo, zobje…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaCa2B5SiO9(OH)
Barvabelo-siva
Trdota (Mohs)3.5
Specifična teža2.45 – 2.58
Lomni količnik1.583 – 1.600

Izvor in viri minerala

  • Kanada, ZDA, Turčija, Nemčija, Mehika, Rusija…
 

Nega

  • Hovlit je mehkejši od drugih kamnov, zato ga je zelo lahko opraskati. Izogibajte se ostrim gospodinjskim kemičnim čistilom. Za čiščenje preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov ultrazvočna čistila in parniki niso priporočljivi.
  • Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Devica, Dvojčka