Korala

Zgodovina

  • Dragocena Korala je sorta kakovosti kamna naravne Korale, ki je tesno povezana z grebensko kamnito Koralo. Tvori se globoko na dnu skalnatega morskega dna, kjer je nizka stopnja sedimentacije. Raste v temnem okolju, več kot 500 metrov globoko, vključno v jamah in razpokah. Korala se počasi gradi s koralnimi polipi. Ta majhna morska bitja v minutah tvorijo trde lupine, ki se kopičijo medtem ko kolonija raste. Sčasoma začne kolonija oblikovati kompleksne veje in skeletne strukture, ki so sestavljene iz kaljenega Kalcijevega Karbonata in so obarvane s Karotenoidi. Te biološke tvorbe rastejo zelo počasi, pogosto samo 1 milimeter na leto in se razlikujejo od velikih do ogromnih koralnih grebenov.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • anemija, artritis, čustva, domišljija, intuicija, koncentracija, koža, kri, krvne celice, krvni sistem, mir, obnavljanje tkiva, tkivo, učenje, vizualizacija, živci, živčni sistem…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaCaCO3
Barvagloboko rdeča do nežno roza
Trdota (Mohs)3-4
Gostota2.60-2.70
Lomni količnik1.486-1.658
Kristalni sistemRombični

Izvor in viri minerala

  • Rdeče morje, Biskajski zaliv, Malezija, Midway otoki, Japonska, Tajvan, Avstralija, Havaji…

Nega

  • Korala ni zelo vzdržljiva v primerjavi z večino drugih kamnov in zato zahteva nekoliko več nege in vzdrževanja od drugih dragih kamnov. Korala je zelo občutljiva na kisline in vročino. Znano je tudi, da lahko barva zbledi skozi rabo. Da bi zmanjšali izgubo barve, se izogibajte izpostavljanju Korale neposredni sončni svetlobi za dlje časa in se izognite ekstremnih nihanj temperature. Korale ne čistite z vsemi čistili za gospodinjstvo, kot je belilo ali razne kisline in ne pršite parfumov ali lakov za lase, ko nosite koralo. Koralo lahko obrišete z mehko krpo in očistite z blagim milom ali detergentom. Bodite prepričani, da koralo dobro sperete z hladno vodo, da odstranite ostanke milnice.
  • Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Bik, Ribi, Tehtnica, Škorpijon