Labradorit

Zgodovina

  • Labradorit je dobil svoje ime po mestu Labrador v Kanadi, kjer je bil najden leta 1770 na otoku Paul, v bližini mesta Nain. Labradorit je plagioklazni Glinenec, ki ima modro-zeleni sijaj. Ta optični učinek je tako edinstven, da so ga poimenovali kar »labradorescenca« in je posledica uklona svetlobe v kamnu. Obstajajo trije tipi Labradorita; Spektrolit, Andezin-Labradorit in Mavrični Mesečev Kamen (Madagaskar Mesečev Kamen). Kot nakazuje trgovsko ime, Mesečev Kamen prihaja iz Madagaskarja in ima intenziven moder lesk. Spektrolit je redka oblika Labradorita iz Finske. Andezin je Labradorit, ki je ustvarjen s povečanjem barve samega Labradorita.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • avra, domišljija, duhovnost, energija, hiperaktivnost, imunski sistem, intuicija, komunikacija, kosti, krvni pritisk, ljubezen, meditacija, menstrualne bolečine, mir, možgani, negativna energija, negativnost, negotovost, oči, pljuča, poslovni uspeh, prebava, prehlad, presnova, psihična sposobnost, razumevanje, revma, strah, stres, veselje, zavest, zobobol…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

 Značilnosti minerala

Kemijska sestava(Ca,Na)(Al,Si)4O8
BarvaSiva-modra z zeleno-modrim sijajem
Trdota (Mohs)6-6.5
Gostota2.68-2.72
Lomni količnik1.554-1.573
Kristalni sistemTriklinski

Izvor in viri minerala

  • Kanada, Avstralija, Madagaskar, Mehika, Norveška, Rusija in ZDA.

Nega

  • Za čiščenje Labradorita preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov ultrazvočna čistila in parniki niso priporočljiva. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Lev, Škorpijon, Strelec, Devica