Mačje oko

Zgodovina

  • Mačje oko se imenuje tudi rdeče Tigrovo Oko ali Zmajevo Oko. Njegova barva je rjavkasto rdeča. Ima trigonalni kristalni sistem. Sijaj, ki ga lahko vidimo na Mačjem Očesu nastane med njegovim oblikovanjem. Rdeča barva je posledica stopnje oksidacije.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • samopomoč, ljubezen, ustvarjalnost, psihična vizija, krvne motnje, anemija, moč, vitalnost, presnova, lajšanje bolečin, živčni sistem, nadledvične žleze, spolno delovanje, spolne motnje, mišična tkiva, zobje, nohti…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Izvor in viri minerala

  • Južna Afrika, Namibija, Indija, Kanada, Brazilija, Amerika…

Nega

  • Za čiščenje Mačjega Očesa preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov ultrazvočna čistila in parniki niso priporočljivi. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Kozorog, Bik, Oven