Mačje oko

Zgodovina

  • Mačje oko se imenuje tudi rdeče Tigrovo Oko ali Zmajevo Oko. Njegova barva je rjavkasto rdeča. Ima trigonalni kristalni sistem. Sijaj, ki ga lahko vidimo na Mačjem Očesu nastane med njegovim oblikovanjem. Rdeča barva je posledica stopnje oksidacije.
  • Sokolje Oko je modro-siva do modro-zelena različica Kvarca. Spada v družino Kremenovih kristalov. Je vrsta makrokristalnega Kvarca. Sokolje Oko je na začetku Krokidolit in se kasneje preoblikuje v Kvarc. Krokidolit je vlaknasti modri mineral, ki spada v družino Ribekita (amfibolni silikati). Preoblikovanje Sokoljega Očesa se začne, ko se Kvarc počasi vmeša med vlakna Krokidolita in ga sčasoma popolnoma zamenja ter ohrani njegovo prvotno obliko. Sokolje Oko je znano po mačjem optičnem učinku, ki spominja na oko sokola. Je tesno povezan s Tigrovim Očesom in Pietarsitom, ki imata podoben učinek. Tigrovo Oko je dejansko oblikovano iz Sokoljega očesa. Ko se modri Krokidolit raztopi s Kvarcem ostanejo sledovi Železovega Oksida. Manj Železa posledično povzroči modro barvo Krokidolita. Več Železa pa povzroči rjavo barvo Tigrovega Očesa. Pietarsit je agregat, ki ga sestavljajo predvsem Sokolje in Tigrovo Oko. Ima precej kaotičen vrtinčast vzorec, ki nastane med razpadanjem in se kasneje utrdi skupaj s Kvarcem.
  • Tigrovo Oko pravzaprav nastane iz Sokoljega Očesa. Med procesom psevdomorfnega preoblikovanja se materiali, ki vsebujejo več Železovega Oksida, kažejo v rjavem Tigrovem Očesu. Ko je oksidacije in Železa manj se barva nagiba k prvotni modri barvi Krokidolita.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • samopomoč, ljubezen, ustvarjalnost, psihična vizija, krvne motnje, anemija, moč, vitalnost, presnova, lajšanje bolečin, živčni sistem, nadledvične žleze, spolno delovanje, spolne motnje, mišična tkiva, zobje, nohti…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Izvor in viri minerala

  • Južna Afrika, Namibija, Indija, Kanada, Brazilija, Amerika…

Nega

  • Za čiščenje Mačjega Očesa preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov ultrazvočna čistila in parniki niso priporočljivi. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske. Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

Horoskop

  • Kozorog, Bik, Oven