Prasem

Zgodovina

  • Ime Prasem izhaja iz Grške besede »praso«, kar pomeni »por«, zaradi njegove bledo zelene barve Kvarcita, ki spominja na por. Če je pornato zelen se imenuje Prasem (pri čemer ni pomembno ali je mikro oz. makro kristalen). Lahko se imenuje tudi Edinit, Prase, Prasio ali Prasius.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • veselje, negativnost, dobro zdravje, negativna energija, depresija, oči, modrice, vročina, srce, imunski sistem, čustva, utrujenost, ciste, meditacija…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestavaSiO2
Barvazelena, sivo-zelena, modra
Trdota (Mohs)7
Specifična teža2.64-2.69
Lomni količnik1.544-1.553

Izvor in viri minerala

  • Avstralija, Avstrija, Bolgarija, Kitajska, Ekvador, Francija, Nemčija. Grčija, Irska, Italija, Maroko, Nepal, Rusija, Španija, Anglija, ZDA…

Nega

  • Prasem je mogoče enostavno očistiti s toplo milnico in mehko krpo ali krtačo. Bodite prepričani, da ga dobro sperite, da odstranite morebitne ostanke milnice. Izogibajte se dolgotrajnemu izpostavljanju vročini, saj lahko ogrevanje trajno spremeni barvo vaših kamnov. Ko nakit iz kamnov ali same kamne shranjujemo jih je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo škodo in praske. Med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali športi je priporočljivo nakit sneti. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai20 (koda je veljavna do 31.12.2020)!

Horoskop

  • Rak, Devica, Strelec, Vodnar