Čakra

 

TRENUTNI ČAKRA SISTEM IN NOV ČAKRA SISTEM

CAKRAOLD-7

 1. ČAKRA – KORENSKASkrbi za naše kosti, zobe, nohte, hrbtenico, zadnjik, danko, debelo črevo, prostato, kri in gradnjo celic. Korenska čakra uravnava našo prizemljitev in je povezana z vsemi našimi nagoni za preživetje in samoohranitev.
 1. ČAKRA – SPOLNASkrbi za našo medenico, reproduktivne organe, ledvice, mehur in vse telesne tekočine. Spolna čakra je povezana z našimi odnosi do drugih, našimi sposobnostmi za dajanje in sprejemanje, ljubezen in ustvarjalnostjo.
 1. ČAKRA – SOLARNI PLEKSUSSkrbi za naš spodnji del hrbta, trebuh, prebavni sistem, želodec, jetra, vranico, žolčnik in živčni sistem. Ta čakra je naš čustveni center in nam pomaga pri nadzoru moči in pri nadzoru nad našim življenjem.
 1. ČAKRA – SRČNASkrbi za naše srce, zgornji del hrbta, spodnji del pljuč, kri, krvno-žilni sistem in kožo. Za srčno čakro je pomembna brezpogojna ljubezen, povezave, sprejetje, preoblikovanje in močno celjenje. Je središče sočutja, ljubezni, skupinski zavesti in duhovnosti. Uravnava mostove med spodnjimi in zgornjimi tremi čakrami.
 1. ČAKRA – GRLENASkrbi za naš vrat, žrelo, čeljust, glasilke, dihala, prebavila in roke. Grlena čakra je naš komunikacijski center in nam daje sposobnost za verbalno izražanje samega sebe in odprto ter jasno komunikacijo čustev in misli.
 1. ČAKRA – TRETJE OKOSkrbi za naš obraz, levo oko, ušesa, nos, sinuse, male možgane in centralni živčni sistem. Ukvarja se z našo intuicijo in našem notranjem videnju, naši višji zavesti, čustvenem in duhovnem centru.
 1. ČAKRA – KRONSKAJe središče duhovnosti, razsvetljenosti, dinamičnih misli posameznika in energije. Omogoča nam, da vidimo resnico, materialistično udejstvovanje in stalno samozavedanje.
ČAKRA LOKACIJA BARVA MINERAL
KORENSKA Na začetku hrbtenice rdeča, črna Ahat, Dimni Kvarc, Granat, Hematit, Jaspis, Karneol, Kianit, Korala, Leopardova Koža, Obsidijan, Oniks, Rubin, Rutil, Safir, Septarija, Sardoniks, Tigrovo Oko in Turmalin.
SPOLNA Nekaj prstov pod popkom oranžna Aventurin, Citrin, Jantar, Jaspis, Kalcedon, Kalcit, Karneol, Korala, Rutil, Tigrovo Oko in Topaz.
SOLARNI PLEKSUS Pod rebri rumena Apatit, Aragonit, Citrin, Dimni Kvarc, Jantar, Jaspis, Kalcedon, Mesečev Kamen, Peridot, Prehnit, Rutil, Safir, Septarija, Tigrovo Oko, Topaz in Turmalin in Žad.
SRČNA Za prsnico zelena, roza Amazonit, Aventurin, Čaroit, Fluorit, Granat, Hrizopras, Jaspis, Leopardova Koža, Lepidolit, Malahit, Oniks, Peridot, Prehnit, Rodokrozit, Rodonit, Roževec, Rubin, Rutil, Smaragd, Turkiz in Turmalin.
GRLENA Spodnji del vratu modra Ahat, Akvamarin, Amazonit, Apatit, Aventurin, Azurit, Fluorit, Hrizokol, Jantar, Kalcedon, Kianit, Labradorit, Lapis Lazuli, Malahit, Rutil, Safir, Septarija, Sodalit, Tigrovo Oko, Topaz, Turkiz in Turmalin.
TRETJE OKO Sredina čela Indigo modra Ametist, Biser, Čaroit, Fluorit, Iolit, Kalcit, Lapis Lazuli, Lepidolit, Mesečev Kamen, Opal, Rutil, Safir, Sodalit, Sugelit, Tanzanit, Topaz, Turkiz in Turmalin.
KRONSKA Na vrhu glave Vijolična (lila), bela Ahat, Ametist, Kamena Strela, Lepidolit, Rutil, Safir in Tanzanit.
 • Naslednja tabela izhaja iz informacij mojstra Kuthumi-ja (Koot Hoomi). Obstaja 12 mineralov, ki delajo z 12 sklopi DNK. Vsak mineral vibrira na drugi frekvenci in z drugo številko. Vse to izvira iz zvokov in vpliva na frekvenco na katero vibrira naš DNK.

DNK

MINERAL

ŠTEVILKA

NAMEN

prvi

Ametist

8

Trdni temelji s katerimi lahko uredimo naš božanski načrt in ga manifestiramo.

drugi

Kvarc

2

Doseganje in ohranjanje našega ravnovesja.

tretji

Tigrovo Oko

1

Zakaj sem tukaj? Je to edini razlog zakaj sem tukaj?

četrti

Roževec

4

Intimnost, odnosi, družina, starši, bratje, sestre, otroci, partnerji…

peti

Sodalit

3

Komunikacija in misli.

šesti

Citrin

6

Vpliva na našo dušo in nam uravnovesi naše življenje ter moško in žensko energijo, ki je v nas.

sedmi

Labradorit

9

Vpliva na naše telepatske sposobnosti in širi sposobnost domišljije.

osmi

Pirit

8

Čustvena stabilnost.

deveti

Sodalit

4

Odločitev med ljubeznijo in strahom, znanjem in neznanjem, modrosti in zanikanju.

deseti

Rodokrozit

1

Obravnavanje vseh struktur prepričanja, ki smo jih prejeli od svojega očeta.

enajsti

Čaroit

4

Aktivno iskanje našega božanskega namena.

dvanajsti

Selenit, Kvarc

4

Tu sta naša duša in naš duh. Temu lahko rečete tudi usoda; popelje vas tja, kjer morate biti.

 • Izkoristite teh dvanajst mojstrskih mineralov za delo s temi vprašanji. Minerale očistite in jih postavite v vaše okolje ter jih prosite, da lahko vaša energija pokrije njihovo modrost in frekvenco. Samodejno boste postali bolj občutljivi in uglašeni na potrebe vašega DNK. Na čakro našega telesa lahko gledamo kot na energetski vzorec mavričnih barv, ki krožijo po trinajstih glavnih energetskih centrih.
 • Čakre ali energijski centri nam dovolijo preoblikovati fizično telo in integrirati svoje duhovno telo ter ustrezno delovanje le teh. Za doseganje teh zapletenih postopkov naša duhovna hierarhija namerava dodati te štiri dodatne čakre v najkrajšem možnem času. Preoblikovale bodo ostalih sedem čaker in jim omogočile nove odgovornosti.

cakra-new2NOVE-DODATNE ČAKRE:

 • Prvi center je pri membrani, kjer se nahaja naš čustveni spomin.
 • Drugi center se najaha na timusu, kjer je reguliran naš imunski sistem.
 • Tretji center je v glavi tik nad hrbtenjačo in ureja povezavo naše zavesti z višjimi dimenzijami.
 • Četrti center je tudi v glavi, v bližini hipofize, in se imenuje po glavni žlezi v telesu.

 

 

 • Namesto prejšnjih sedmih čaker, ki preoblikujejo naše telo, jih imamo sedaj enajst. Teh enajst čaker ima še dve dodatni čakri, ki se nahajata nad glavo. Imenujeta se »Univerzalna Ženska« in »Univerzalna Moška« čakra. V celoti imamo tako trinajst osnovnih ali glavnih čaker.
ČAKRA LOKACIJA O ČAKRI

prva

(korenska)

spodnji del trebušne votline Ta center omogoča Materi naravi uglasiti svoje življenske sile in njeno vibracijo.

druga

(spolna)

blizu spolnih organov Glavni namen je pomagati telesu pri spolnosti (tantra). Ta proces omogoča vibracijsko energijo, da prižge celotno telo in prvo čakro.

tretja

(solarni pleksus)

nad popkom To je središče našega samospoštovanja, naše volje, samodiscipline in topline v naši osebnosti.

četrta

(membrana)

na dnu prsne votline Center za shranjevanje negativnih čustev. Ta čakra je središče ” prane ” (vdih energije), ki deluje za oživitev, očisti telo, ublaži stres in usposobi energije.

peta

(srčna)

v srcu To je središče naše globoke vezi z drugimi ljudmi, naš občutek skrbi in sočutja, naš občutek samo-ljubezni, nesebičnosti, velikodušnosti, prijaznosti in spoštovanja.

šesta

(timus)

timus žleze Naše telo je čista oblika misli in naš imunski sistem je izredno močan in uspešen.

sedma

(grlena)

v grlu Pomaga pri zbiranju »prana« energije, ki poživi in prečisti telo in deluje kot komunikator za naše zavesti ter koordinira energije telesa z energijami regulativnih zavesti glave .

osma

(sanje)

Neposredno nad vratom Ta center ureja psihične energije in nam preprečuje, da bi nas drugi nadzorovali.

deveta

(hipofiza)

v območju hipofize Telesu omogoča, da se odziva na svetlobo in sevanja in z uporabo tega odgovora bo sčasoma ponovno prenovilo naše telo.

deseta

(češarika)

v središču čela blizu češarike Deluje v višjih svetlobnih frekvencah in je znana kot gledanje centra ali “tretje oko”.

enajsta

(kronska)

na zadnji polovici vrha glave Polni lastne energije iz univerzalnega vira in v glavi povezuje dve novi eterični čakri.

dvanajsta

(univerzalna ženska)

nad glavo Obvladuje levo stran našega telesa in uravnava naše številne ustvarjalne darove in talente.

trinajsta

(univerzalna moška)

nad glavo Uravnava desno stran telesa. Ima oblast nad našim dojemanjem realnosti in našo sposobnost za opravljanje praktičnega načrta.

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

error: Content is protected !!