Sončev kamen

Zgodovina

  • Sončev kamen je običajno oranžne do rdečkaste barve. Njegov bleščeč videz spominja na sonce. Ravno zaradi tega je dobil svoje ime »Sončev Kamen«. Kovinsko bleščeč učinek povzročajo drobni delci Hematita, Goetita ali Pirita. Je član mineralne skupine feldspar. Znan je po svoji aventuriscenci, ki se pogosto imenuje »schiller (šiler)«. Vsi Sončni Kamni ne kažejo šilerja. Intenzivnost optičnega fenomena je odvisna od velikosti vključkov, ki so tipično sestavljeni iz Hematita ali Goetita. Manjši vključki kažejo več sijaja, večji vključki pa se pojavijo kot bleščeči kovinski odsevi. Danes je na voljo kar nekaj različnih vrst Sončevega Kamna. Sončev kamen je lahko vrsta plagioklasnega glinenca (Oligoklaz) ali Kalijev Feldspar (Ortoklaz Sončev Kamen). Oligoklazni Sončev kamen je pogostejši.

Zdravilno * Metafizične lastnosti

  • blaginja, bogastvo, bolečina, depresija, energija, fobija, grlo, harmonija, hrustanec, intuicija, jasnost, ljubezen, mir, moč, nagon, navdih, navdušenje, neodvisnost, nočne more, obilje, optimizem, prebava, presnova, ravnovesje, revma, samopodoba, samozavest, samozdravljenje, spodbuda, spolna energija, sreča, stabilnost, strah, stres, veselje, vitalnost, vodstvo, zaščita, zavezanost, želodec…

Čakra

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.

Značilnosti minerala

Kemijska sestava(Ca,Na)[(AlSi)2Si2O8]
Barvaoranžna, rdeča, rjava, roza
Trdota (Mohs)6 – 6.5
Specifična teža2.62 – 2.65
Lomni količnik1.525 – 1.548

Izvor in viri minerala

  • Indija, Kanada, Madagaskar, Norveška, Rusija, ZDA…

Nega

  • Sončev Kamen ni zelo trpežen ali trden v primerjavi z večino drugih vrst kamnov. Lahko ima tudi zrnat, zlomljen lom, kar pomeni, da zahteva kar nekaj. Za čiščenje preprosto uporabite milnico in mehko krpo. Bodite prepričani, da kamen dobro sperete, da odstranite ostanke milnice. Kot pri večini dragih kamnov ultrazvočna čistila in parniki niso priporočljivi. Shranjevanje nakita iz kamnov in same kamne je najbolje dati v škatlo prevlečeno s tkanino ali pa jih zavijemo v krpico ločeno od ostalih in s tem preprečimo samo škodo in morebitne praske.
  • Priporočljivo je, da nakita ne nosite med večjimi fizičnimi aktivnostmi, kot so telovadba ali šport. Izogibajte se pršenju parfuma in laka za lase direktno po svojem nakitu in kamnih.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

Horoskop

  • Tehtnica, Lev