Več o mineralih

1. Kako izbrati pravi mineral/kristal?

Za nakup pravega minerala/kristala vam ni potrebno vedeti vseh njegovih lastnosti.  Samo zato, ker vam je od vseh mineralov najlepši le eden, to še ne pomeni, da je pravi za vas. Bolj pomembno je, da ste dovzetni in si dovolite, da vas mineral, ki je smiselen za vas (oz. ga v danem trenutku najbolj potrebujete), pritegne sam.

2. Izbira minerala/kristala na »prvi pogled«

Ko boste prvič videli vrsto različnih mineralov, vam bo eden padel v oči in vam pritegnil pozornost. Zelo verjetno je, da je ta mineral koristen za vas. Na tej točki boste morda želeli zaupati svoji intuiciji in mineral kupili. Če ste preobremenjeni z izbiro ali morda ne veste kateri mineral vas je pravzaprav pritegnil, potem poizkusite tiho stati na mestu, z zaprtimi očmi in ne pozabite na razlog, ki ste ga imeli za nakup minerala. Ko odprete oči, si izberite mineral, ki vas bo najbolj pritegnil. To bo pravi kamen za vas.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

3. Zaznavanje mineralov/kristalov

Vsi minerali vibrirajo na lastni frekvenci in nekateri ljudje so dovolj občutljivi, da te vibracije začutijo. Držanje Kamene Strele v roki je dober način, da razvijete svojo občutljivost do teh vibracij. Nekateri minerali lahko povzročijo ščemenje na vaši koži. Kljub temu, da morda ne boste mogli opisati občutkov, ki vam jih ustvari vaš mineral, bo koristen za vas in vi se boste počutili dobro ob njem.

4. Mineral/kristal kot darilo

Minerali, ki so podarjeni kot darilo so dragocena izkušnja. Ko boste začeli uporabljati več mineralov, boste kar sami našli minerale oz. bodo oni našli vas. Zelo pogosto se zgodi, da je ta mineral prav tisto, kar potrebujete v danem trenutku. Nič ni čudnega, če boste mineral kdaj izgubili. Običajno je to znak, da je mineral odslužil svoj namen in da ga trenutno ne potrebujete več.

5. Nakup minerala/kristala preko interneta

Ker se pri nakupu preko interneta minerala ne morete dotakniti, boste morali uporabiti svojo intuicijo. Pobrskajte po internetni strani in se osredotočite na mineral, ki vas bo najbolj privlačil. Morda boste navdušeni nad sliko posameznega minerala, z močno željo po dotiku, z občutkom frustracije, da ga ne morete dotakniti. Če boste to občutili, ste lahko prepričani, da je to pravi mineral za vas in da mora biti del vašega življenja, saj vam lahko nudi tisto kar trenutno potrebujete.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

6. O-čiščenje mineralov/kristalov

Minerali absorbirajo različne oblike energij, čustev in misli. Ko se drugi dotaknejo vašega minerala, pustijo na njemu svoj energetski odtis. To včasih ni slabo, vendar da bi bil vaš mineral resnično vaš, vam predlagamo, da odstranite shranjene vibracije. To je znano kot očiščenje mineralov. Dobro je, da mineral očistite takoj, ko ga dobite, ko ga uporabljate pri zdravljenju ali kadar imate občutek, da mineral nima dovolj svetlobe, leska in energije.

7. Nekaj metod s katerimi lahko očistite svoje minerale/kristale:

 • 1.Dah – mineral držite v prevladujoči oz. na obeh dlaneh. Osredotočite svoje misli na mineral z namenom, da se bo iz njega odstranila vsa negativna energija. Med samo mislijo, vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta. S tem bo vaš dih odstranil negativno energijo in očistil vaš mineral. Za ugotavljanje, kdaj določen mineral potrebuje očiščenje, uporabite svojo intuicijo.
 • 2.Morska voda – čez noč pustite svoj mineral v morski vodi (v keramični ali stekleni posodi). Če morske vode nimate na voljo, lahko uporabite navadno vodo, ki ji dodate morsko sol. Uporabite svojo intuicijo, da ugotovite koliko soli potrebujete in kako dolgo naj bo mineral v vodi (ponavadi traja od enega do tri dni). Po očiščenju mineral dobro sperite pod tekočo vodo.
 • 3.Dimljenje – za samo dimljenje mineralov uporabite dim cedre in liste žajblja. Ta medota je odlična za očiščenje vaših mineralov, sebe in vašega okolja.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

8. Delo z minerali/kristali

 • Tudi če je vse, kar storite s svojim mineralom le to, da ga imate blizu sebe, boste kmalu začeli opažati spremembe. Minerali bodo dopolnili in uravnotežili tudi najbolj subtilne duševne energije. Že sama prisotnost mineralov v vašem okolju vam bo izboljšala kakovost vašega življenja. Kadar zavestno delamo z minerali bomo lahko dosegli vse, kar si naš um predstavlja. Minerali so bili v pomoč tudi pri izboljšanju spomina, pri rasti rastlin, zdravljenju živali, duhovnem kontaktu in pri komunikaciji z živalmi, rastlinami in mineralnem kraljestvu. Eden izmed najbolj pomembnih načinov pri delu z minerali je uporaba afirmacije.

9. Afirmacija

 • Afirmacije so eden izmed najmočnejših načinov, ki jih lahko uporabite, da spremenite kakovost vašega življenja in pri ustvarjanju stvari, ki jih želimo. Afirmacija je misel, ki ustvarja željeni rezultat. Kaj mislimo ali verjamemo o sebi in svetu postane naša realnost. Bodite pozorni na vaše afirmacije, ne samo, da bi se izognili ponavljanju, temveč tudi, da bi dejansko slišali kaj govorite.
 • Afirmacije so z nami že vse naše življenje, kljub temu, da se jih morda nismo zavedali. Vse kar rečemo in si mislimo je afirmacija. Vse kar nam drugi rečejo je afirmacija, če to sprejmemo in verjamemo. Ko se ne zavedamo moči in procesa o tem kar mislimo in verjamemo o sebi in našem svetu, odobrimo veliko stvarem, ki nam ne služijio dobro.
 • Vsi nosimo v sebi osnovna temeljna prepričanja. Nekatera od njih so nestimulativna, predvsem tista, ki smo se jih naučili zgodaj v otroštvu od staršev, učiteljev in prijateljev. Zavedanje teh nezavednih afirmacij je prvi korak, da se jih rešimo in jih ne nosimo več s seboj. Zavedajte se svojih negativnih misli. Eden od načinov je, da začnete ustvarjati pozitivne afirmacije.

10. Programiranje mineralov/kristalov

 • Vaše misli, vizualizacije in občutki imajo energetski naboj. Ko programirate mineral, da vam pomaga pri manifestaciji svojih želja in sanj, to samo misel oz. afirmacijo pošljete kot energetski naboj v vaš mineral. Čeprav se običajno za programiranje uporablja Kameno Strelo, lahko uporabite tudi druge minerale (npr. Citrin za obilje, Roževec za ljubezen, Akvamarin in Turkiz za ustvarjalnost, Aventurin za telesno zdravje…)
 • Da bi prišli do stika z mineralom, ga držite v roki in se vanj poglobite. Začnite z globokim dihanjem, vdahnite skozi nos in izdahnite skozi usta. Osredotočite se na tisto, kar želite, da bi ostalo programirano v mineralu (nova služba, dobro zdravje, boljši odnos…). Med samim vdihom si vizualno predstavljajte kaj si želite. Predstavljajte si kako bi se počutili, da bi dobili to kar si želite in afirmacijo ponovite. Vaš namen je sedaj programiran v mineralu. Ta vibracija je shranjena v mineralu dokler jo ne izbrišete oz. nadomestite z novo.

11. Napolnite se z energijo

 • Eden od organov, ki se dobro odziva na kristale je timus. Njegova lokacija je v srčni čakri, približno 15cm nižje od grla oz. v središču prsnega koša. Timus velja za sedež duše in modrosti našega telesa.
 • Kamena Strela je najbolj primerna za napolnitev našega telesa s svežo energijo. Je zelo močna in hkrati zelo nežna, stabilna in uravnotežena. Je tudi zelo dober prevodnik elektromagnetne energije z naravno terminacijo.
 • Če se počutite stresno in je vaša energija nizka, držite oz. nosite Kameno Strelo v bližini timusa. Timus je najbolj aktiven v otroštvu. Pazite na svoj timus in ga ohranite aktivnega in zdravega. Poslušajte dobro glasbo, meditirajte in uporabljajte kristale, ki vam pomagajo spodbuditi in vzdrževati timus.
 • Najboljši način za napolnitev telesa z novo energijo je držanje dveh špic iz Kamene Strele v rokah. Ta metoda bo omogočila pretok energije skozi telo. Zelo je pomembno, da uporabite moško in žensko obliko Kamene Strele. Za določitev moškega in ženskega tipa Kamene strele uporabite svoje nihalo.
 • V vaši »moški« roki držite Kameno Strelo tako, da bo njena špica usmerjena navzven (stran od telesa) in v svoji »ženski« roki držite Kameno Strelo tako, da bo njena špica usmerjena navznoter (proti telesu). Ta proces naj traja 5 minut.
 • Desničarji – vaša desna roka predstavlja moško energijo in vaša leva roka žensko energijo. Levičarji – vaša desna roka predstavlja žensko energijo in vaša leva roka moško energijo.

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

12. Kako izbrati mineral/kristal glede na numerologijo?

Numerologija je veda o številkah, ki izvira iz antičnih kultur. Minerale lahko izberete tudi v skladu s spodnjo tabelo. Numerologi verjamejo, da se lahko vsaka številka odziva na svoj edinstveni vir energije. Ko nosite mineral, ki je povezan z vašo osebno številko, boste lahko izkoristili svojo skrito notranjo energijo.

Da bi ugotovili številko in ime kamna, ki predstavlja vašo življensko pot, si poglejte spodnji primer. Primer izračuna za osebo, ki je rojena 11.10.1980:

 • Seštevek dneva rojstva: 11 = 1+1= 2
 • Seštevek meseca rojstva: 10= 1+0= 1
 • Seštevek leta rojstva: 1980=1+9+8+0= 18
 • Seštevek dneva, meseca in leta rojstva: 2+1+18= 21 (2+1=3)
 • Lahko pa tudi preprosto seštejete datum rojstva: 1+1+1+0+1+9+8+0=21 (2+1=3)
 • Številka 3 – Amazonit – dober za komunikacijo in kreativnost

Št.minerala/ kristala

Mineral/ kristal

Kratek opis

1

Granat

pogum in moč

2

Rutil

varnost, diplomacija, samozavest

3

Amazonit

komunikacija in kreativnost

4

Aventurin

ravnovesje, stabilnost, dobro počutje

5

Akvamarin

mir, pogum in toleranca

6

Modri kalcit

harmonija

7

Ametist

spiritualnost

8

Citrin

materialni uspeh in samozavest

9

Roževec

brezpogojna ljubezen in prijateljstvo

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

13. Horoskop

VODNAR (20.1. – 18.2.)

Ahat, Akvamarin, Ametist, Angelit, Aventurin, Topaz, Granat, Hematit, Hrizokol, Jantar, Jaspis, Kalcedon, Kamena Strela, Larimar, Obsidijan, Opal, Prasem, Safir, Sokolje Oko, Turkiz, Turmalin, Zoisit, Žad

RIBI (19.2. – 20.3.)

Akvamarin, Ametist, Fluorit, Heliotrop, Hematit, Kalcit, Kamena Strela, Korala, Mesečev Kamen, Opal, Safir, Tanzanit, Turkiz, Žad

OVEN (21.3. – 19.4.)

Ametist, Akvamarin, Aventurin, Granat, Heliotrop, Hematit, Jaspis, Kalcedon, Kamena Strela, Karneol, Kianit, Mačje Oko, Mokait, Rodokrozit, Rubin, Safir, Smaragd, Tanzanit, Unakit, Zoisit, Žad

BIK (20.4. – 20.5.)

Ahat, Amazonit, Hrizokol, Hrizopras, Kalcedon, Kamena Strela, Karneol, Kianit, Korala, Kvarc, Lapis Lazuli, Mačje Oko, Rodonit, Roževec, Rutil, Safir, Septarija, Smaragd, Sodalit, Turkiz, Žad

DVOJČKA (21.5. – 20.6.)

Ahat, Akvamarin, Apatit, Čaroit, Epidot, Hovlit, Hrizopras, Kamena Strela, Mesečev Kamen, Oniks, Peridot, Prehnit, Rutil, Safir, Serpentin, Smaragd, Tigrovo Oko, Žad

RAK (21.6. – 22.7.)

Aventurin, Hrizokol, Hrizopras, Kalcedon, Kalcit, Kamena Strela, Karneol, Larimar, Mesečev Kamen, Mokait, Opal, Prasem, Rubin, Septarija, Smaragd, Sokolje Oko, Tigrovo Oko, Unakit

LEV (23.7. – 22.8.)

Amazonit, Aventurin, Bronzit, Dumortierit, Granat, Jantar, Jaspis, Kalcit, Kamena Strela, Karneol, Labradorit, Larimar, Oniks, Peridot, Roževec, Rodokrozit, Rubin, Sončev Kamen, Topaz, Turmalin

DEVICA (23.8. – 22.9.)

Ahat, Amazonit, Ametist, Čaroit, Dumortierit, Granat, Hovlit, Jantar, Jaspis, Kalcedon, Kamena Strela, Karneol, Labradorit, Mesečev Kamen, Oniks, Prasem, Rutil, Safir, Smaragd, Turmalin, Žad

TEHTNICA (23.9. – 22.10.)

Bronzit, Čaroit, Hrizokol, Hrizopras, Kalcit, Kamena Strela, Karneol, Kianit, Korala, Lapis Lazuli, Larimar, Lepidolit, Malahit, Mesečev Kamen, Opal, Peridot, Prehnit, Roževec, Safir, Smaragd, Sodalit, Sončev Kamen, Topaz, Turmalin, Žad

ŠKORPIJON (23.10. – 21.11.)

Akvamarin, Amazonit, Ametist, Čaroit, Granat, Hrizopras, Jaspis, Kalcedon, Kamena Strela, Korala, Labradorit, Malahit, Mesečev Kamen, Mokait, Obsidijan, Opal, Peridot, Rodokrozit, Rubin, Septarija, Topaz, Turkiz, Unakit

STRELEC (22.11. – 21.12.)

Ametist, Čaroit, Hrizokol, Kalcedon, Kamena Strela, Labradorit, Lapis Lazuli, Obsidijan, Peridot, Prasem, Rodonit, Roževec, Rubin, Safir, Sodalit, Sokolje Oko, Tigrovo Oko, Topaz, Turkiz

KOZOROG (22.12. – 19.1.)

Ahat, Ametist, Dumortierit, Fluorit, Granat, Hematit, Kamena Strela, Kvarc, Lapis Lazuli, Mačje Oko, Malahit, Mokait, Obsidijan, Oniks, Rubin, Sokolje Oko, Tigrovo Oko, Turmalin, Unakit

Za 10% popust pri spletnem nakupu uporabite kodo: moirai22 (koda je veljavna do 31.12.2022)!

** Navedene zdravilne in metafizične lastnosti kamnov so zbrane iz več različnih virov. Informacije so na voljo le kot storitev in ne za zdravljenje bolezni. Moirai.si ne jamči popolne veljavnosti navedenega.